ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ PETİBÖR BİSKÜVİ

Petibör Bisküvi

Petibör bisküvi

@yusufunglutensizdunyasi okuyucumuzdan çayın yanında sunabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. İçerisinde glutensiz un ve glutensiz kabartma tozu kullanıldığı için, hazır paketlerden daha sağlıklı bir şekilde yapılan petibör bisküvileri hazırlamak 20, pişirmek ise yalnızca 15 dakika. Listedeki malzemeler hazırsa, hem sade, hem de çikolata sürerek yiyebileceğiniz ev yapımı petibör bisküvi tarifine başlayabiliriz.

Hazırladığınız bisküvileri, bisküvili pasta ve mozaik pasta gibi tariflerde de kullanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Petibör Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 
  • 2 yemek kaşığı bal (Alternatif olarak 2 yemek kaşığı hurma özü)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı glutensiz kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 2 yada 2,5 su bardağı glutensiz un (Azar azar ilave edin kıvamı ayarlayabilmek için)

Petibör Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Hazırladığınız hamuru açıp petibör bisküvi şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!