ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ SÜTLÜ EKMEK

Sütlü ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü ekmek tarifi için malzemeler

  • 550 gr ekmek unu (yoğururken 2~3 yemek kaşığı ilave gerekebilir)
  • 12 gr taze maya
  • 250 ml su
  • 50 gr poolish (evde hazırda yoksa süt ve 20 gr tereyağı ilave edebilirsiniz)
  • 75 ml süt
  • 10 gr tuz
  • 10 gr tozşeker
  • 1 yumurtanın sarısı

Sütlü ekmek Nasıl Yapılır

Ekmeğinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Yuvarlak bir kasede suya maya ve toz şekeri ekleyip köpük köpük oluncaya kadar karıştırın. Un ve tuzu karıştırın. Poolish’i, mayalı şekerli suyu ve yumurta sarısını ekleyip iyice Poolish yoksa ve süt ile yapacaksanız, süt ve yumuşatılmış tereyağını diğer malzemelerle una ilave edin ve karıştırın.

Unlu bir yüzeyde yumuşak ve elastik oluncaya kadar yoğurun. Yağlanmış yuvarlak bir kase içine hamuru aktarın ve üzerini kapatın. 1.5-2 saat kabarması için bekletin.

Hamur kabın yarısına kadar yükselince kaptan çıkarın ve unlanmış tezgahın üzerine alıp iki dakika kadar tekrar yoğurun.

Hamuru şekillendirin. Şekillendirdiğiniz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 1.5 saat kadar dinlenmeye bırakın. Fırını 230 derecede ısıtın ve ısıtırken fırının dibine boş bir tas yerleştirin. Hamur hazır olunca ekmeği fırına alın ve kaynattığınız bir bardak suyu fırının altındaki tasa aktarın. 30 dakika kadar pişirin. Pişen ekmeği altı hava alacak şekilde bir saat beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.