ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KURU MAYALI EKMEK

Kuru Mayalı Ekmek

Kuru Mayalı Ekmek

Sofralardan eksik olmayan pratik ekmek tariflerini, kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Ekmek yapımı zor sanılsa da, aslında oldukça kolaydır. En çok tercih edilen çeşitlerden biri kuru mayalı ekmektir ve püf noktaları sayesinde kısa sürede hazırlanabilir. Malzeme listesine göz attıysanız, evde kuru mayalı ekmek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı günlerde hazırlayabileceğiniz leziz tam buğday unlu ekmek tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

3 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuru Mayalı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuru maya

Üzeri İçin:

  • Yoğurt

Kuru Mayalı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak boş bir kabın içerisine kuru mayayı koyun. Mayayı aktifleştirmek için, üzerine ılık su ve toz şekeri ilave edin.
  • Şeker ve mayayı iyice karıştırın ve yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Farklı bir kabın içerisine tuz ve unu koyun. Unun ortasını çukur şeklinde açın ve mayalı karışımı yavaş yavaş ekleyin.
  • Kenarda kalan unları maya ile karıştırın ve hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini streç film ile kapatın. Hava almamasına özen gösterin. Bu şekilde 45-60 dakika dinlendirin.
  • Hamur kabardığında tezgaha un serpiştirin ve hamuru 8 eşit parçaya bölün.
  • Parçaları birkaç kez daha yoğurun ve yuvarlak şekli verin. Üzerine çizik attıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Hazırladığınız hamurların üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürün ve 200 derecede 30-35 dakika pişirin.

Kuru Mayalı Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ekmek yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta mayalanma sürecidir. Hamurun mayalanması için iki katına çıkmasını bekleyin.
  • Şekil verirken hamurun elinize yapışmaması için, avuç içinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.
  • Hamuru fırın tepsisine aldıktan sonra, 15-20 dakika daha bekletin.
  • Her fırının performansı farklı olduğu için, pişirme süresi değişiklik gösterebilir.
  • Fırının içine bir kap su koymak, ekmeğin daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!