2024 Mart Ayında Okurlarımızın En Sevdiği Tarifler

Mart ayı boyunca okurlarımızın favorisi olan tarifleri yazımızda derledik. İşte, 2024 Mart ayı boyunca okurlarımız tarafından çok beğenilen ve Ramazan sofralarına konuk olan 10 tarif:
2024 Mart Ayında Okurlarımızın En Sevdiği Tarifler
02 Nisan 2024, 10:56

Mart ayının gelmesiyle birlikte bahar ayı meyve ve sebzeleri pazar tezgahlarındaki yerini almaya başladı. Ramazan'ın Mart ayında başlaması ise, sofralarımıza renk kattı. Özellikle aile ve arkadaşlarla birlikte kurulan iftar sofraları, Mart ayının eşsiz lezzetleriyle donatıldı. Okurlarımızın Mart ayı boyunca en sevdiği tarifleri yazımızda derledik. İşte, Mart ayında en çok ilgi gören tarifler:

  1. Ev Yapımı Ramazan Pidesi

ev yapımı ramazan pidesi

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Mart ayında en çok aranan tarif Ramazan pidesi oldu. Videolu anlatımıyla Ramazan pidesini evde kendi ellerinizle kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Cevizli Güllaç

cevizli güllaç

Ramazan ayının sembolü olan güllaç tatlısı, bu yılda en çok arananlar listesine girmeyi başardı. Yalnızca 6 malzemeden oluşan cevizli güllaç tatlısını, 40 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.

  1. Cennet Çorbası

cennet çorbası

Patates, soğan ve mısır unu ile hazırlanan cennet çorbası, sıcak başlangıçlar için en çok tercih edilen çorbalardan oldu. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan cennet çorbasını, toz biberli sos ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. İslim Kebabı

islim kebabı

Etlerin patlıcan ile sarılması ve fırında pişirilmesiyle hazırlanan islim kebabı, aslında kürdan kebabı olarak da bilinir. Şimdiye kadar denemediyseniz, islim kebabı tarifini mutlaka defterinize ekleyin. 

  1. Belen Tava

belen tava

Bu yıl Mart ayının favorisi, kuzu eti, biber, domates ve tereyağı ile hazırlanan belen tava oldu. Hatay mutfağıyla özdeşleşen belen tavayı, güveçte pişirebilirsiniz.

  1. Ev Yapımı İskender

ev yapımı iskender

Dana tranç, domates sosu, tereyağı sosu ve tırnak pide ile hazırlanan iskender, Mart ayının gözdesi oldu. İskenderi, yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Orman Kebabı

orman kebabı

Patlıcan, patates, havuç, biber ve bezelye ile hazırlanan orman kebabı, özellikle kalabalık iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu. Orman kebabını küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz.

  1. Tavada Tavuk Şiş

tavada tavuk şiş

Tavuk göğsü ve biber ile hazırlanan tavuk şiş, isteğe göre hem fırında, hem de tavada pişirilir. Şef Başak Öngel Demirkale'nin videolu anlatımıyla, tavuk şişleri 25 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Kayısı Hoşafı

kayısı hoşafı

Ramazan ayının olmazsa olmazı, meyvelerle hazırlanan ve yemeğin yanına çok yakışan hoşaftır. Kuru kayısı ile hazırlanan kayısı hoşafını, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

  1. Kadayıflı Muhallebi

kadayıflı muhallebi

İftardan sonra hangi tatlıyı yapacağınıza karar veremiyorsanız, muhallebili kadayıf tatlısının Mart ayında en beğenilen tariflerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Dilerseniz, muhallebili kadayıfı çikolata sosu ile zenginleştirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Nisan ayının meyveleri ile hazırlanan tarifler
  2. Nisan ayının sebzeleri ile hazırlanan tarifler
  3. Patlıcan yemekleri
  4. Patatesli kolay tarifler
  5. Kıymalı yemekler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo