2023 Mart Ayının En Beğenilen Tarifleri

Mart ayı boyunca okurlarımızın en çok beğendiği tarifleri yazımızda derledik. İşte, 2023 Mart ayı boyunca okurlarımız tarafından çok sevilen 10 tarif:
2023 Mart Ayının En Beğenilen Tarifleri
05 Nisan 2023, 10:39

Baharın müjdecisi olan Mart ayında bahar meyve ve sebzeleri tezgahlarda yerini almaya başlarken, yemek seçimlerimiz de yavaş yavaş değişmeye başladı. Özellikle Ramazan'ın Mart ayının sonunda başlamasıyla birlikte, okurlarımız birbirinden lezzetli tarifleri sofralarına konuk etti. İşte, Mart ayı boyunca okurlarımız tarafından çok ilgi gören 10 tarif:

  1. Cevizli Güllaç

cevizli güllaç

Mart ayında en çok beğenilen tarifimiz, Ramazan'ın habercisi cevizli güllaç oldu. Videolu ve resimli anlatımıyla cevizli güllaç tarifimizi denemeyenleri böyle alalım.

  1. Vardabit

vardabit

Adana'nın yöresel lezzetlerinden biri olan vardabit paçası, kuru fasulye, pide ve yoğurtla hazırlanır. Mart ayında trend olan vardabit tarifini, kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Magnolia

magnolia

Mart ayında iftardan sonra kan şekerini dengeleyecek tatlılar popüler hale gelmeye başladı. Bu sayede çilek ve muz dilimleri ile süslenen magnolia, Mart ayının yıldızı oldu diyebiliriz.

  1. Zeytinyağlı Taze Bakla

zeytinyağlı taze

Baklaların tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte, zeytinyağlı taze bakla yemeği de Mart ayında ilgi gören yemeklerden biri oldu. Hala denemediyseniz, zeytinyağlı taze baklayı defterinize kaydedebilirsiniz.

  1. Ev Yapımı Ramazan Pidesi

ev yapımı ramazan pidesi

Ramazan ayının sembolü haline gelen Ramazan pidesi, evde yapılabilecek en iyi tariflerden biridir. Bu eşsiz lezzeti kendi ellerinizle hazırlamak için, Ramazan pidesi tarifinin yapılış videosunu izleyebilirsiniz.

  1. Dıvıl

dıvıl

Nevşehir yöresiyle özdeşleşen dıvıl, patates, un ve bulgur ile hazırlanır. Bu lezzeti hala denemediyseniz, tarif adımlarına göz atabilirsiniz.

  1. Karnabahar Nugget

karnabahar nugget

Okurumuzdan gelen karnabahar nugget, karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarif. Karnabahar nuggetı, 30-40 dakika içinde sofralarınıza konuk edebilirsiniz.

  1. Antep Lahmacun

antep lahmacun

Lahmacun yemeye doyamayanları böyle alalım. Antep usulü lahmacunu, dilediğiniz boyutlarda hazırlayabilirsiniz. Maydanoz, kıvırcık ve limonla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Mercimek Çorbası

mercimek çorbası

İftara sıcak bir başlangıç yapmak isteyenlerin tercihi, mercimek çorbası oldu. Resimli ve videolu anlatımıyla mercimek çorbasını mutlaka deneyin. Farklı versiyonları için, mercimek çorbası tariflerine göz atabilirsiniz.

  1. Gerçek Tavuk Göğsü

gerçek tavuk göğsü

Gerçek tavuk göğsü ile hazırlanan bu tatlı, hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır. İftardan sonra hem tatlı ihtiyacını karşılayacak, hem de hafifliğiyle midenizi yormayacak bir tarif arıyorsanız, gerçek tavuk göğsünü mutlaka deneyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kakaolu kurabiye tarifleri
  2. Fırında tavuk yemekleri
  3. Tartölet tarifleri
  4. Lazanya tarifleri
  5. Volovan tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo