Ragu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ragu, İtalyan mutfağının vazgeçilmez klasik soslarından biridir. Ragu temelinde kıyma, domates, kereviz ve havuçtan oluşmaktadır. En bilindik olarak lazanya içerisinde kullanılan ragu sos, hemen hemen her İtalyan yemeğinde kıyma sos olarak kullanılmaktadır. İtalyanların bir diğer meşhur sosu bolonez sos ile karıştırılmamalıdır. Malzemeleriniz hazırsa, ragu tarifinin detaylarına geçebiliriz. 

Alternatif lezzetler için kolay makarna sosları ve salata sosları tariflerine göz atabilirsiniz.

Ragu Tarifi İçin

Malzemeler

Ragu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve kıyma eklenerek kavrulmaya başlanır.
  2. Ardından ince doğranmış yemeklik soğan ve ezilmiş sarımsak ilave edilir. 
  3. Havuç ve kereviz küpler halinde doğranır, ilave edilir.
  4. Domatesler kabukları soyulur ve rendelenir, baharatlar ve su ile birlikte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Eğer elinizde varsa ya da seviyorsanız sosunuza taze yeşillikler doğrayabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Domatesli Tarifler İtalyan Mutfağı Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana