Masterchef Sushi Tarifleri: 5 Farklı Tarif
23 Kasım Masterchef'te yarışmacılardan sushi tarifleri hazırlamaları istendi. İşte, Masterchef'te çıkan sashimi, nigiri, temaki, maki ve uramaki tarifleri:

Somer Şef, Danilo Şef ve Mehmet Şef'in jüriliğini üstlendiği Masterchef Türkiye'de, haftanın ilk oyunu için 'sushi tarifleri' konsepti belirlendi. Yarışmacılardan en sevilen sushi çeşitlerini hazırlamaları istendi. İşte, 23 Kasım Salı günü Masterchef'te çıkan sushi tarifleri:

  1. Sashimi


Japon mutfağıyla özdeşleşen sashimi, çiğ balık kullanılarak hazırlanır. Sashimi yapımında en çok somon ve lagos balığı tercih edilir. Diğer sushilerden farklı olarak, sashimi yapımında yosun kullanılmaz.

  1. Maki Sushi


Sushi denildiği zaman, ilk akla gelen tarif maki sushidir. Deniz yosunu, pirinç ve somon filetosu ile hazırlanır. Halka şeklinde dilimlenen maki sushi, wasabi ve zencefil turşusu eşliğinde sunulur.

  1. Nigiri Sushi


Nigiri, deniz yosunu sevmeyenler için ideal bir seçimdir. Pirinç, balık ve karides ile sunulan nigiri sushiyi, videolu anlatımını izleyerek kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Temaki


Alt kısmı pirinç, üst kısmı ise salatalık, zencefil turşusu ve somon gibi malzemelerden oluşan temaki, nori yaprağına sarılarak sunulur. Külah şeklinde servis edilir.

  1. Uramaki


Deniz yosununun, pirincin içinde kullanıldığı uramaki, görünümü ile dikkatleri üzerine çeken bir sushi çeşididir. Asya mutfağında çok sevilen uramaki, sevilen malzemelerle zenginleştirilir.


Daha fazlası için masterchef tariflerine göz atın.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı