ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ URAMAKİ

Uramaki

Uramaki

Uramaki, deniz yosununun iç tarafa konulduğu bir sushi çeşididir. Diğer sushilerden farklı olarak, yaprak yosun pirincin iç kısmına konulur. Ayrıca deniz ürünleri de pirincin üzerine yerleştirilir. İsteğe göre avokado ve salatalık ile zenginleştirilir. Uramaki yapımında, deniz ürünü olarak yengece yer verilir. Malzemeler hazırsa, Asya usulü uramaki tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Temaki ve sashimi tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Uramaki Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yaprak yosun 
  • 430 ml su 
  • 320 gr sushi pirinci 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi 
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 8 dilim yengeç 
  • Susam ve çörekotu 
  • 1 adet avokado, ince dilimlenmiş
  • 2 adet salatalık, ince dilimlenmiş

Uramaki Nasıl Yapılır?

  • Pirinç yıkanır ve tuzlu suda haşlanmaya bırakılır.
  • Şeker ve sirke karıştırılır ve pişen pirince ilave edilerek karıştırılır, soğuyana kadar bırakılır.
  • Yosun açılır içerisine pirinç koyulur. Üzerine balık yumurtaları dizilerek ters çevrilir.
  • İçerisine avokado, salatalık ve yengeç eklenir ve katlanır.
  • Soya sos ve zencefil turşusu ile birlikte servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!