ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ MAKİ SUSHİ

Maki Sushi

Maki Sushi

Sushi denildiğinde, hemen hemen herkesin aklına maki sushi görünümü gelir. Sushinin geleneksel hallerinden biri olan maki sushi, deniz yosunu, pirinç ve balık ile hazırlanır. Maki kendi içinde de farklı çeşitlere sahiptir. En fazla tüketilen çeşitleri ise hosomaki, futomaki, temaki ve ehomakidir. Bu sushilerin birbirinden farkı ise sarılış biçimleri veya malzemele sayılarıdır. Malzemeler hazırsa, maki suşi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak sashimi, nigiri sushi ve sushi tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maki Sushi Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gram sushi pirinci
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 300 gram somon filetosu
  • 1/2 su bardağı sirke6 adet deniz yosunu yaprağı
  • 1 adet avokado
  • 2-3 adet salatalık
  • 200 gram ton balığı filetosu
  • Zencefil turşusu
  • Kırmızı turp
  • Wasabi

Sarmak için:

  • Bambu tabaka

Maki Sushi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinci haşlayın. Pilav sosu için; Şeker, tuz ve sirkeyi karıştırıp kaynatın.
  • Sosu soğuması için bekletin. Sos soğuduğunda, sıcak pirincin üzerine dökün ve karıştırın.
  • Somon ve ton balığı filetolarını, keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesin.
  • Deniz yosunu yapraklarını ikiye bölün. Bambu tabakanın üzerine yarım yosun yaprağını yerleştirin.
  • Bir avuç pirinci yaprağın üzerine yayın. Üzerine ton balığı veya somon dilimlerini yerleştirin.
  • İsteğe göre iç kısmına salatalık veya avokado dilimleri yerleştirin.
  • Hepsini bambu yardımıyla sıkıca sararak rulo şekline getirin.
  • Ruloyu bambudan çıkartın. Bıçak yardımıyla dilimleyin.
  • Kırmızı turp dilimleri, wasabi ve zencefil turşusu eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!