Maki Sushi

03 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Maki Sushi

Sushi denildiğinde, hemen hemen herkesin aklına maki sushi görünümü gelir. Sushinin geleneksel hallerinden biri olan maki sushi, deniz yosunu, pirinç ve balık ile hazırlanır. Maki kendi içinde de farklı çeşitlere sahiptir. En fazla tüketilen çeşitleri ise hosomaki, futomaki, temaki ve ehomakidir. Bu sushilerin birbirinden farkı ise sarılış biçimleri veya malzemele sayılarıdır. Malzemeler hazırsa, maki suşi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak sashimi, nigiri sushi ve sushi tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Maki Sushi için

Malzemeler

  • 200 gram sushi pirinci
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 300 gram somon filetosu
  • 1/2 su bardağı sirke6 adet deniz yosunu yaprağı
  • 1 adet avokado
  • 2-3 adet salatalık
  • 200 gram ton balığı filetosu
  • Zencefil turşusu
  • Kırmızı turp
  • Wasabi

Sarmak için:

  • Bambu tabaka
Maki Sushi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle pirinci haşlayın. Pilav sosu için; Şeker, tuz ve sirkeyi karıştırıp kaynatın.
  2. Sosu soğuması için bekletin. Sos soğuduğunda, sıcak pirincin üzerine dökün ve karıştırın.
  3. Somon ve ton balığı filetolarını, keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesin.
  4. Deniz yosunu yapraklarını ikiye bölün. Bambu tabakanın üzerine yarım yosun yaprağını yerleştirin.
  5. Bir avuç pirinci yaprağın üzerine yayın. Üzerine ton balığı veya somon dilimlerini yerleştirin.
  6. İsteğe göre iç kısmına salatalık veya avokado dilimleri yerleştirin.
  7. Hepsini bambu yardımıyla sıkıca sararak rulo şekline getirin.
  8. Ruloyu bambudan çıkartın. Bıçak yardımıyla dilimleyin.
  9. Kırmızı turp dilimleri, wasabi ve zencefil turşusu eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo