Lüfer Nasıl Pişirilir: 8 Farklı Lüfer Tarifi
Lüfer nasıl pişirilir? Lüfer hangi yemeklerde kullanılır? İşte, lüfer kullanarak yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 8 farklı tarif ve lüfer pişirme yöntemleri:

Pomatomidae familyasına ait bir balık olan lüfer, keskin dişlere sahiptir. Sırt yüzgeçleri iki adet olan bu balığın uzunluğu 110 cm'ye çıkabilir. Ağırlıkları ise 11 buçuk kiloya ulaşabilir. Dünyadaki tüm ılıman ve sıcak denizlerde yaşayabilen bir balık türüdür. Genellikle kıyıya yakın olan sularda ve körfezlerde yaşar. Kış aylarında Ege Denizi'nde, yaz aylarında ise Karadeniz'de yaşar. Kendinden yağlı ve lezzetli bir balıktır. Bu özelliği ile pişirme aşamasında fazla zahmet vermez.


Lüfer Fırında Nasıl Pişirilir?


  1. Öncelikle lüfer balığının içi ve dışını bol suyla yıkayın.
  2. Daha sonra tuz ve karabiberle ovalayın. 
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tepsiye halka halka dilimlenmiş patates, soğan ve limon dilimleri ekleyin.
  4. İsteğe göre lüferin içini halka şeklinde doğranmış yeşil biberle doldurabilirsiniz.
  5. Daha sonra lüferi alüminyum folyo ile güzelce sarın. 
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.
  7. Pişirme işleminin sonlarına doğru alüminyum folyoyu çıkartabilirsiniz.


Lüfer Tavada Nasıl Pişirilir?


  1. Öncelikle lüferi sırtından ayırıp kılçıklarını temizleyin.
  2. Balığın filetosunu çıkardıktan sonra, sıvıyağı yapışmaz yüzeyli tavada ısıtın.
  3. Filetoyu mısır ununa buladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
  4. Daha sonra pişen balıkları kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.


Lüfer Izgarada Nasıl Pişirilir?


  1. Lüferi ızgarada kolay bir şekilde pişirmek için, temizlenmiş bir şekilde satın alın.
  2. Izgarayı ısıttıktan sonra balığı zeytinyağı ve tuz ile marine edin.
  3. Daha sonra ızgarada arkalı önlü olacak şekilde pişirin.


Lüferle Yapabileceğiniz 8 Nefis Tarif


  1. Lüfer Şiş


Yalnızca 5 malzemeden oluşan lüfer şişi hazırlayabilmek için, balıkları 4-5 parçaya bölün. Balıkları domates ve biberle şişe geçirdikten sonra kısa sürede pişirebilirsiniz.

  1. Kiremitte Lüfer


Lüferi, mantar sosuyla birleştirerek nefis bir yemek yapımında kullanabilirsiniz. Hazırlanan kiremitte lüfer, sıcak bir şekilde servis edilir.

  1. Kağıtta Lüfer


Porsiyonu yaklaşık 160 kalori olan kağıtta lüfer, en sevilen tariflerden biridir. Hazırlaması 15, pişirmesi ise ortalama 35-40 dakika sürer.

  1. Sarımsaklı Lüfer


Sarımsaklı sosla marine edilen lüfer, en lezzetli balık türlerinden biridir. Tarif yapımında beyaz şarap kullanılır ancak isteğe göre şarap sirkesini de tercih edebilirsiniz.

  1. Lüfer Izgara


Ortalama 30 dakikada hazırlanan lüfer ızgara, roka, havuç ve turp dilimleri ile birlikte sunulur. Lezzetli bir yemek için, pişirme aşamasında sık sık çevirmemeye dikkat edilmelidir.

  1. Sebzeli Lüfer


Pazı, kereviz sapı ve pırasa ile hazırlanan sebzeli lüfer, kış aylarında hem doyurucu, hem de lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenler için idealdir.

  1. Hardal Soslu Lüfer Izgara


Hardal ve sirke ile hazırlanan bu sos, lüfere en çok yakışan soslardan biridir. Hazırlanan lüfer ızgara, lime dilimleri ile birlikte sunulur.

  1. Lüfer Tava


Yalnızca 3 malzemeden oluşan lüfer tava, ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Fazla yağını süzdürmek için, mutlaka kağıt havluda bekletilmesi gerekir.


Şunlara da göz atın;

  1. Somon nasıl pişirilir?
  2. Uskumru nasıl pişirilir?
  3. Kefal nasıl pişirilir?
  4. Sarıkanat nasıl pişirilir?
  5. Sardalya nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı