ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SARIMSAKLI LÜFER

Sarımsaklı lüfer

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı lüfer tarifi için malzemeler

  • 2 lüfer
  • 1 demet maydanoz
  • 2 limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 diş sarımsak
  • 2 arpacık soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı beyaz şarap
  • Tuz

Sarımsaklı lüfer Nasıl Yapılır

Balıkları yıkayıp tuzlayın. Üzerine limon suyunu gezdirin. Soğanları ve sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Beyaz şarap ekleyip 10 dakika pişirin. Lüferleri de ilave ederek 10-15 dakika daha pişirin. Üzerini maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.