ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ LÜFER IZGARA

LÜFER IZGARA

1 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lüfer ızgara tarifi için malzemeler
  • 1 lüfer1 soğan1 haşlanmış havuç1 küçük turp6-7 dal roka2 dilim limonTuz
  • karabiber
Lüfer ızgara Nasıl Yapılır

Lüferi yıkayın. Kuyruğundan baş kısmına doğru bıçağın sırtı ile pullarını kazıyın. İçini temizleyip yıkayın. Yan taraflarından bıçakla çentik atın. Karın kısmına tuz ve karabiber sürün. Derisini tuzlayıp 15-20 dakika bekletin. Fırının ızgara kısmını ısıtın. Izgara telini yağlayıp balığı yerleştirin. Izgarada her iki tarafını da 10'ar dakika pişirin.

Balığı servis tabağına alıp turp, soğan, havuç, roka ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Şefin Yorumu :
NEFİS BİR IZGARA İÇİN
Temizlenmiş balığın karın kısmına biraz karabiber sürün. Tuzla oğulmuş soğan piyazında yarım saat kadar bekletin. Piyazdan çıkarıp üzerini hafifçe yağlayıp pişirin. Ayrıca, mangalda ızgara yaparken balığı sık sık çevirmeden pişirin.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.