ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LÜFER IZGARA

Lüfer Izgara

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lüfer Izgara Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lüfer
  • 1 soğan
  • 1 haşlanmış havuç
  • 1 küçük turp
  • 6-7 dal roka
  • 2 dilim limon
  • Tuz
  • Karabiber

Lüfer Izgara Nasıl Yapılır?

  • Lüferi yıkayın. Kuyruğundan baş kısmına doğru bıçağın sırtı ile pullarını kazıyın. İçini temizleyip yıkayın. Yan taraflarından bıçakla çentik atın.
  • Karın kısmına tuz ve karabiber sürün. Derisini tuzlayıp 15-20 dakika bekletin. Fırının ızgara kısmını ısıtın. Izgara telini yağlayıp balığı yerleştirin.
  • Izgarada her iki tarafını da 10'ar dakika pişirin.
  • Balığı servis tabağına alıp turp, soğan, havuç, roka ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
  • Dilerseniz, lüfer tava tarifini de deneyebilirsiniz.

    Şefin Yorumu : NEFİS BİR IZGARA İÇİN
    Temizlenmiş balığın karın kısmına biraz karabiber sürün. Tuzla oğulmuş soğan piyazında yarım saat kadar bekletin. Piyazdan çıkarıp üzerini hafifçe yağlayıp pişirin. Ayrıca, mangalda ızgara yaparken balığı sık sık çevirmeden pişirin.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!