Barbekü Tarifleri: Lezzetine Doyamayacağınız 12 Nefis Mangal Tarifi
Mangalda ne yemek yapılır? Mangalda yapılacak farklı yemekler arayanlar için birbirinden lezzetli ve kolay barbekü tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte, 12 farklı barbekü tarifi:

Bahar aylarının ve yazın en güzel etkinliklerinden biri olan mangal, kabalık sofraları bir araya getirir. Kimi zaman et pişirilir, kimi zaman balık. Mangal kokusu tüm havayı sararken salatalar hazırlanır. Kızgın ateşte pişirilen etin kokusu, en tok olanları bile acıktırır. Peki, mangalda ne pişirilir? Barbekü nasıl yapılır? İşte, etiyle, sebzesiyle, balığıyla birbirinden leziz ve kolay barbekü tarifleri:

  1. Izgara Köfte


Mangalın olmazsa olmazı olan ızgara köfte, barbekü denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biridir. İyice yoğurulan kıymalar tek tek ızgara teline dizilir ve pişirilir. Geriye yalnızca afiyetle yemesi kalır.

  1. Levrek Izgara


Balık sezonu yavaş yavaş açılırken barbeküde yapabileceğiniz bir diğer seçenek levrek ızgara. Özellikle levrek fileto kullanırsanız, levrekleri soslayıp ızgarada pişirerek kısa sürede yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

  1. Mangalda Kuzu Pirzola


Kırmızı etten vazgeçemeyenler için kuzu pirzola ideal bir seçim olacaktır. İnce dilimlenmiş kuzu pirzolaları marine ettikten sonra, sebzelerle birlikte ızgarada pişirebilirsiniz.

  1. Izgarada Milföy Tavuk Baget


Hem görünümü, hem de lezzetiyle herkese hitap eden tavuk bagetler, ekonomik bütçelere de uygundur. Tavuk bagetler barbeküde pişirildikten sonra milföy ile kaplanır ve ortaya nefis bir yemek çıkar.

  1. Izgara Hindi Etli Salata


Mangalda farklı yemekler denemek isteyenler için hindi etini öneriyoruz. Diğer et çeşitlerine göre kalorisi daha düşük olan hindi etini, ızgarada pişirip bol sebzeli bir salata olarak sunabilirsiniz.

  1. Barbekü Et Tabağı


Kalabalık sofralarda tek çeşit sunmak yerine farklı tatları bir araya getirmek isteyenler için barbekü et tabağını öneriyoruz. Kuzu şiş, kaşarlı köfte ve kuzu pirzoladan olan barbekü tabağını mantar, domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Izgara Somon Kebabı


En lezzetli balık çeşitlerinden biri olan somonu, bu kez kebap olarak hazırlamaya ne dersiniz? Şişlere dizilen ızgara somon ortalama 30-40 dakika içerisinde hazırlanır. Mangalda pişirecekseniz, demir şiş kullanmanızda fayda var.

  1. Sebzeli Izgara Etli Bruschetta


İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan bruschetta, etlerin ızgara ekmeklere konulmasıyla servis edilir. İsteğe göre dana veya kuzu eti kullanılabilir. Hazırladığınız bruschettayı fesleğen, reyhan ve roka yaprakları ile süslemeyi unutmayın.

  1. Baharatlı Ekmek Izgara


Ortalama 30 dakikada hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Dilimlenmiş ekmek dilimlerini kaşar peyniri ve baharatlarla doldurduktan sonra, ızgarada pişirerek servis edebilirsiniz. 

  1. Soslu Izgara Sebze


Barbeküde yalnızca et pişirilmediğini hatırlatarak vejetaryen ve diyet listelerine uygun bir tarifi sizlerle buluşturuyoruz. Sosla harmanlanan sebzeleri ızgarada pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

  1. Soslu Karides Izgara


Karidesleri hiç ızgarada denediniz mi? Cevabınız hayır ise, yemeye doyamayacağınız bir tarifimiz var. Karidesleri naneli sosla harmanladıktan sonra şişlere dizerek ızgarada pişirebilirsiniz.

  1. Ahtapot Izgara


Farklı lezzetler denemek isteyenler için son önerimiz ahtapot ızgara. Tarifi hazırlarken zorluk yaşamamak için, ahtapotları temizlenmiş bir şekilde almanızı öneriyoruz.

Şunlara da göz atın;

  1. Et Yemekleri
  2. Soğuk et yemekleri
  3. Et alırken nelere dikkat edilmeli?
  4. Et nasıl marine edilir?
  5. Taze balık nasıl seçilir?
  6. Balık nasıl temizlenir?
  7. Balık için nefis sos tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı