ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ IZGARA KÖFTE

Izgara Köfte

Koyun ve dana eti hazırlana ızgara köfte, az yağlı bir besindir. Ana yemek veya atıştırmalık olarak sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, ızgara köfte nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Izgara Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr dana kıyma
  • 200 gr koyun kıyma
  • 1 soğan
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • kara biber
  • kimyon

Izgara Köfte Nasıl Yapılır?

  • Ekmek içlerini ıslatıp avucunuzda sıkarak ufalayın. Sarımsakları soyup kıyın. Maydanozları temizleyip kıyın.
  • Kıymaları yoğurma kabına alın. Ufalanmış ekmek içleri, kıyılmış sarımsak, maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip 10 dakika kadar yoğurun.
  • Kıymalı karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Yağsız tavada ya da ızgarada pişirin.
  • İsteğe göre kızarmış yufka, dere otu, haşlanmış pancar, yağda kavrulmuş dolmalık fıstık ve sarımsak ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.