ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ AHTOPOT IZGARA

Ahtopot Izgara

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ahtopot Izgara Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg küçük ahtapot
  • 2 yaprak defneyaprağı
  • 200 gr domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Ahtopot Izgara Nasıl Yapılır?

  • Ahtapotu temizleyip yıkayın. Kalın bir naylon torbaya alıp ağzını bağlayın ve tahta dövücü ile iyice dövün.
  • Ahtapotları naylon torbadan çıkarın. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  • Defne yapraklarını ekleyip ahtapotları yaklaşık 1 saat haşlayın. Ocaktan alıp soğuk suyun altında tutarak derilerini ve vantuzlarını çıkarın.
  • Ahtapotları son kez yıkayıp bir bezle kurulayın.
  • Bir kapta domates püresi, acı kırmızıbiber, kimyon, kekik ve zeytinyağını karıştırın.
  • Ahtapotu bu sosun içinde 5-10 dakika bekletip ızgarada pişirin. Servis tabağına alıp yenilebilir çiçekler ve yeşilliklerle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!