ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ IZGARA HİNDİ GÖĞÜS ETLİ SALATA

Izgara hindi göğüs etli salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Izgara hindi göğüs etli salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg fileto hindi göğüs
  • Göbek marul
  • Yarım demet roka
  • 100 gr eski kaşar peyniri veya 50 gr parmesan peyniri
  • 2~3 dilim çavdar ekmeği

Marine sos için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 dal taze fesleğen
  • 1 dal taze biberiye

Salata sosu için

  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı worcestershire sosu
  • 1~2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • Karabiber

Izgara hindi göğüs etli salata Nasıl Yapılır

Adım Adım Izgara Hindi Göğüs Etli Salata Yapımı:

Hindi, ülkemizde ve Avrupa ülkelerinde yılbaşının sembolü haline gelen bir besindir. Genellikle ana yemek olarak sunulsa da, salata tarifleri içinde de kendine yer bulur. Kolesterolü dengelemesiyle bilinen bu besin, kalp sağlığını da korur. Bağışıklık sistemini ve vücut direncini arttırdığı için, özellikle kış aylarında tüketilir. Yılbaşı konseptinin vazgeçilmezi haline gelen hindi eti, hafif olduğu için yemeklerin sindirilmesini de kolaylaştırır. Malzemeleriniz hazırsa, her zevke hitap eden ızgara hindi göğüs etli salata nasıl yapılır birlikte görelim:

  • İlk olarak hindi etlerini dilimleyin. Marine sos için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
  • Hindi etlerinin her tarafını sosa bulayın. 3-4 saat marine sosunda bekletin. Izgarayı ısıtın.
  • Hazırladığınız etlerin üzerindeki fazla sosu elinizle aldıktan sonra ızgarada her iki tarafını pişirin.
  • Salata kasesine (marulun ortasındaki) taze göbek marul yapraklarını alın. Üzerine taze roka yapraklarını ekleyin.
  • Eski kaşar peyniri veya parmesan peynirini rendeleyip salatanın üzerine serpin. Çavdar ekmeklerini küp şeklinde doğrayıp fırında kızartın ve salatanın üzerine ilave edin. 
  • Hindi etlerini de salatanın üzerine ekledikten sonra sos için gerekli malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Hazırladığınız salatanın üzerine gezdirin.
  • Izgara hindi göğüs etli salatayı, kremalı mantarlı makarna ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Izgara Hindi Göğüs Etli Salatanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hindi etlerini pişirmeden önce mutlaka deniz tuzu ile ovalayın. Ardından bol sudan geçirebilirsiniz.
  • Hindi etini sosladıktan sonra dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Dinlendirme işlemi sayesinde hindi sos ile özdeşleşecek ve aromasını yoğunlaşacaktır.
  • Salata yapımında kullandığınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin. Sudan geçirdiğiniz sebzeleri kuruması için bir süre bekletin.
  • Salatanın sosunu, suyunu salmaması için servis edeceğiniz sırada ekleyin.

1 Porsiyon Izgara Hindi Göğüs Etli Salata Kaç Kaloridir?

Izgara hindi göğüs etli salatanın bir porsiyonu, yaklaşık 135 kaloridir. Yağ değeri düşük olduğu için bu tarifi, diyet uygulayanlar ve kilo kontrolünde olanlar da tüketebilir.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz aperitifler arıyorsanız, salata tariflerinden yararlanabilirsiniz.  Ana yemekten salataya, ara sıcaktan tatlıya lezzetli ve pratik tariflerden oluşan yılbaşı yemeklerine göz atmayı unutmayın!

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.