ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BARBEKÜ ET TABAĞI

Barbekü Et Tabağı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Barbekü Et Tabağı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr kuzu beyti şiş
  • 400 gr kaşarlı köfte
  • 200 gr kuzu pirzola
  • 200 gr mantar
  • 100 gr kiraz domates
  • 4 lavaş ekmeği
  • 1 patlıcan
  • 2 kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz

Bulgur pilavı için

  • 1 su bardağı bulgur
  • 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 2 sivribiber
  • 1 et bulyon
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz

Barbekü Et Tabağı Nasıl Yapılır?

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Tüm etleri ve sebzeleri arzuya göre şişlere dizin ve ızgarada pişirin.

Maydanoz ve soğanı ince kıyıp pulbiber, sumak ve tuzla iyice karıştırın. Servis tabağında etlerle birlikte servis yapın.

Pilav için, tereyağında bulguru 5 dakika karıştırarak kavurun. Salça ekleyin. İnce kıyılmış domates, soğan ve sivri biberi ilave edip karıştırın. Sıcak su, et bulyon ve tuzu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Servis tabağına yerleştirdiğiniz lavaş ekmeğin üzerine dilediğiniz miktarda pilav alıp, üzerine etleri ve soğanı yerleştirip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!