Barbekü Et Tabağı

Barbekü Et Tabağı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Barbekü Et Tabağı için

Malzemeler

  • 400 gr kuzu beyti şiş
  • 400 gr kaşarlı köfte
  • 200 gr kuzu pirzola
  • 200 gr mantar
  • 100 gr kiraz domates
  • 4 lavaş ekmeği
  • 1 patlıcan
  • 2 kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz

Bulgur pilavı için

  • 1 su bardağı bulgur
  • 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 2 sivribiber
  • 1 et bulyon
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
Barbekü Et Tabağı

Nasıl Yapılır

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Tüm etleri ve sebzeleri arzuya göre şişlere dizin ve ızgarada pişirin.

Maydanoz ve soğanı ince kıyıp pulbiber, sumak ve tuzla iyice karıştırın. Servis tabağında etlerle birlikte servis yapın.

Pilav için, tereyağında bulguru 5 dakika karıştırarak kavurun. Salça ekleyin. İnce kıyılmış domates, soğan ve sivri biberi ilave edip karıştırın. Sıcak su, et bulyon ve tuzu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Servis tabağına yerleştirdiğiniz lavaş ekmeğin üzerine dilediğiniz miktarda pilav alıp, üzerine etleri ve soğanı yerleştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo