2020 Google Trends Türkiye: Türkiye'de En Çok Aranan Yemekler
Google Trends 2020 yılında Türkiye'de en çok aranan yemekler listesini açıkladı. Ülkemizde en çok hangi yemekler arandı? İşte, 2020 yılında en çok aranan Türk yemekleri:

Dünyayı etkisi altına alan pandemi, yemek yeme alışkanlıklarımızda büyük değişimlere neden oldu. 2020 yılında dünyada en çok aranan yemekler listesini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Dünyanın en çok aranan yemekleri listesinde Türk mutfağından 2 yemek yer aldı. Peki, Türkiye'de en çok hangi yemekler arandı? İşte, Google Trends listesine göre 2020 yılında en çok aranan yemekler:


  1. Kalburabastı


Şerbetli bir tatlı olan kalburabastı, en çok aranan yemekler listesinde 10. sırada yer alıyor. Un, margarin, yoğurt ve yumurta ile hazırlanan bu tatlı, Yunanistan'da bal ve karanfilli çeşitleriyle sunuluyor.


  1. Ezogelin Çorbası


Türkiye'de en çok aranan 9. yemek ise ezogelin çorbası oldu. Yakın zamanda coğrafi işaret tescili alan ezogelin çorbası, 2020 yılında mutfaklarımızda sık sık pişirildi.


  1. Cevizli Güllaç


2020 yılının Türkiye aramalarında 8. sıraya yerleşen isim ise güllaç tatlısı oldu. Ramazan ayında sofralarımızdan eksik etmediğimiz güllaç, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu süreçte büyük bir ilgi gördü.


  1. Lahmacun


Dünyada en çok aranan yemekler listesine girmeyi başaran lahmacun, ülkemizde ise 7. sıraya oturdu. Genelde dışarıdan hazır olarak alınan lahmacun, bu sene mutfağımıza konuk oldu. 


  1. İzmir Bombası


Son birkaç yıldır büyük bir ilgi gören İzmir bombası, 2020 aramalarında 6. sıraya yerleşti. İnce hamur ve akışkan çikolata ile hazırlanan İzmir bombası, sosyal medyada bol bol paylaşılarak en çok rağbet gören yemeklerden biri oldu. 


  1. Ev Yapımı Ramazan Pidesi


5. sırada ise Ramazanın en sevilen tariflerinden biri olan pide yer alıyor. Bu sene kısıtlamalar Ramazan ayına denk geldiği için, uzun pide kuyrukları yerine mutfağa girildi. 


  1. Çökertme Kebabı


Arama trendlerinin 4. sırasında ise hem lezzeti, hem de görüntüsü ile herkesin kalbini çalan çökertme kebabı yer aldı. Bodrum mutfağı ile özdeşleşen çökertme kebabı, 2020 yılında sofralarımızı şenlendirdi.


  1. Aşure


Önceki senelerde de popüler bir aramaya sahip olan aşure, bu yıl trendler listesinde 3. sırada yer aldı. Karantina döneminde büyük bir ilgi gören aşure, midelerimizi bayram ettirdi.


  1. Pide Tarifleri


Google trends listesinde 2. sırayı pide tarifleri aldı. Ramazan pidesinin yanı sıra ev yapımı etli pide, kıymalı pide, kaşarlı pide gibi farklı pide çeşitleri büyük bir ilgi gördü. 


  1. Klasik Ekmek


Arama trendleri listesinin 1. sırasında ise ekmek tarifleri yer aldı. Özellikle karantina döneminde ekmek tariflerine olan ilgi bir hayli arttı. Özellikle Mart ve Nisan aylarında ev yapımı ekmekler hem karnımızı, hem de gözümüzü doyurdu.


Şunlara da göz atın;

  1. Bugün ne pişirsem?
  2. Patatesli kolay tarifler
  3. 30 dakika altındaki tatlılar
  4. Değişik kurabiye tarifleri
  5. Az malzemeli kolay tatlılar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?