ANASAYFA TARİFLER MARMARA YEMEKLERİ CİĞER PİLAVI

Ciğer Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ciğer Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gr kuzu ciğeri
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Ciğer Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Ciğeri yıkayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın.
  • Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye alıp ciğer, tuz ve 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  • Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Pirinçleri fazla ezmeden tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Dana eti ile hazırlanan maklube tarifine de mutlaka göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!