ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ TARÇINLI ÇÖREK

Tarçınlı Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 50 ml eritilmiş tereyağı

İç harcı için

  • 100 gr tereyağı (yumuşak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Tarçınlı Çörek Nasıl Yapılır?

Un, maya, şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın. Yumuşatılmış tereyağı, şeker, vanilya ve tarçını bir kasede iyice karıştırın. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine hazırladığınız yağlı karışımı yayın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Verev olarak üçgen şeklinde parçalar kesin. Her bir parçanın ortasına tahta kaşık sapı ile bastırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 30 dakika beklettikten sonra üzerine sütlü yumurta karışımı sürün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!