ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ MAKLUBE

Maklube

Ülkemizde en çok Mardin, Siirt ve Hatay çevresinde yapılan maklube, etli pilav olarak da bilinir. Genellikle dana veya kuzu eti kullanılır. Arap ülkelerinde sık sık tüketilen bu besin, ana yemek olarak sunulur. İsteğe göre farklı baharatlarla aromatik bir tat elde edilir. Malzemeleriniz hazırsa, pratik maklube tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maklube tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 patates
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Maydanoz

Maklube Nasıl Yapılır

  • Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın.
  • Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın.
  • Pirinci yıkayın. AYrı bir tencerede tereyağında pirinci kavurun. Patateslerin üzerine alın. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin.
  • Tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin.
  • Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin. Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın.
  • Maklubeyi, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha fazlası için lezzetli pilav tariflerine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.