ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ LALEZAR (ANTEP)

Lalezar (Antep)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lalezar (Antep) tarifi için malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 soğan
  • 20 gr tereyağı
  • 5 ml üzüm sirkesi
  • Yarım limonun suyu
  • 1 demet maydanoz
  • 30 gr dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • Tuz
  • karabiber

Lalezar (Antep) Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında Antep yöresine ait özel bir yemek... 

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tereyağını ilave edip püre haline getirin. Soğanı temizleyip kıyın. Biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın. Kıyılmış soğan, sirke, limon suyu, tuz, karabiber ve dolmalık biberi püreye ilave edin. 

Püreden yumurta iriliğin de parçalar koparıp elinizde yassılaştırın. Üzerine bastırarak çukurlaştırın. Hazırladığınız patatesler toplarını kıyılmış maydanoza bulayın. Akdeniz yeşillikleriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.