ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KEL KÖFTE

Kel Köfte

Kel Köfte

Adıyaman mutfağında çok sevilen kel köfte, ince bulgur, irmik ve kıyma ile hazırlanır. İsteğe göre küçük veya büyük porsiyonlar halinde sunulan kel köfte, salçalı maydanozlu sos eşliğinde sunulur. Yöre halkı tarafından çok sevilen bu köfte, Adıyaman'daki hemen her restoranda rahatlıkla bulunabilir. Malzemeler hazırsa, kel köfte tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için yöresel köfte tariflerine ve klasik anne köftesine göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kel Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur 
  • ½ su bardağı irmik
  • ½ su bardağı un 
  • 1 adet yumurta 
  • 220 ml su 
  • 100 gr kıyma 

Sos için:

  • 1 adet soğan 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 dal ince kıyılmış maydanoz 

Kel Köfte Nasıl Yapılır?

  • Bulgur ve irmik bir kaba koyulur. Sıcak su eklenerek yumuşatılır. 
  • Yumuşayan irmik ve bulgura, un, yumurta, kıyma ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
  • El ıslatılarak istenilen şekil verilir.
  • Tuzlu su kaynatılır ve köfteler pişirilir. 
  • Sos için soğan ince yemeklik doğranır. 
  • Zeytinyağı ısıtılır ve ısınan yağda soğan kavurulur. 
  • Rengi değişmeye başladığında salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Sos pişen köftelerin üzerine dökülür. İnce kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!