ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ PATLICAN ÇENTME

> PATLICAN ÇENTME
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan çentme tarifi için malzemeler
  • 2 patlıcan 2 domates 2 sivri biber 3 diş sarımsak 5-6 dal maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcan çentme Nasıl Yapılır

Patlıcan, domates ve biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup bıçakla çentin. Sarımsakları havanda dövüp ekleyin ve karıştırın.

Karışımı servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Zeytinyağı gezdirip lavaş ekmeği eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.