ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ PATLICAN ÇENTME

Patlıcan Çentme

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan Çentme Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Patlıcan Çentme Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan, domates ve biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup bıçakla çentin. Sarımsakları havanda dövüp ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımı servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Zeytinyağı gezdirip lavaş ekmeği eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!