ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ MANİSA KEBABI

Manisa Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Manisa Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 200 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Krep hamuru için

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 8 dilim kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • 4 domates
  • Maydanoz

Manisa Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Soğanı piyazlık doğrayın ve etle birlikte, etler suyunu çekinceye kadar 3 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kavurun.
  • Havucu halka dilimleyip ekleyin ve 3 dakika daha kavurun.
  • Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ilave edip pişirmeye devam edin.
  • Bir miktar su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Krep için yumurtalarla un, süt ve ayçiçeği yağını mutfak robotunda karıştırın. Yanmaz tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün.
  • Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayın. İki tarafını da pişirin. Krepler piştikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirip kenarlarını sarkıtın.
  • Kepçe dolusu kebap harcını krebin ortasına yerleştirin. Krebi bohça şeklinde kapatın.
  • Kaseyi hafif yağlanmış küçük bir tepsi yardımıyla ters çevirin. Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye yerleştirin.
  • Üzerlerine kaşar peyniri dilimlerini dizin. Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün. 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika ısıtın.
  • Fırından çıkarıp krebin üzerine 1 dilim domates ve ince kıyılmış maydanoz yerleştirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!