ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ KIRLI PATLICAN KIZARTMASI

KIRLI PATLICAN KIZARTMASI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırlı patlıcan kızartması tarifi için malzemeler
  • 1.5 kg patlıcan
  • 1 litre ayçiçeği yağı
  • 1.5 kg domates
  • 500 gr soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 kg sivri biber
  • Tuz
Kırlı patlıcan kızartması hazırlanışı

Patlıcanları saplı olarak alaca soyup bol tuzlu suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp kurulayın. Sapı üzerinde kalacak ve kopmayacak şekilde uzunlamasına kesin. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Soğanların ve sarımsakların kabuğunu soyup soğanları küçük doğrayın. Sarımsakları bütün olarak bırakın. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesi çok az yağ eklenmiş tavada kavurun. Kızarttığınız patlıcanların üzerine yayın. Üzerlerine parmak uzunluğunda doğradığınız biberler, sarımsaklar ve tuz ilave edin. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!