ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ KIRLI PATLICAN KIZARTMASI

Kırlı Patlıcan Kızartması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırlı Patlıcan Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kg patlıcan
  • 1 litre ayçiçeği yağı
  • 1.5 kg domates
  • 500 gr soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 kg sivri biber
  • Tuz

Kırlı Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?

Patlıcanları saplı olarak alaca soyup bol tuzlu suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp kurulayın. Sapı üzerinde kalacak ve kopmayacak şekilde uzunlamasına kesin. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Soğanların ve sarımsakların kabuğunu soyup soğanları küçük doğrayın. Sarımsakları bütün olarak bırakın. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesi çok az yağ eklenmiş tavada kavurun. Kızarttığınız patlıcanların üzerine yayın. Üzerlerine parmak uzunluğunda doğradığınız biberler, sarımsaklar ve tuz ilave edin. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!