ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK KALAMAR

Tavuk Kalamar

Tavuk kalamar

Tavuk kalamarı, patates salatası, firik pilavı ve yoğurt dip sos ile birlikte sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Kalamar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük tavuk göğüs eti

Sos için

  • 1 çay kaşığı kekik 
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 şişe soda (Maden suyu)
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Tavuk Kalamar Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etini parmak kalınlığında, çok uzun olmayacak şekilde kesin. Baharatları, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın. 
  • Sos için yumurta ve sodayı bir kasede çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpın.
  • Çırptığınız sosu tavukların üzerine ilave ederek iyice karıştırın. En az 30 dakika bekletin.
  • Kızartma tavasına ayçiçek yağını aktarıp ısıtın, yağ kızdığında tavukları kızartın.
  • Fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine çıkartın. Daha sonra servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Dilerseniz, klasik kalamar tarifini de deneyebilirsiniz.

Tavuk Kalamar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sosun kıvamlı olmasına dikkat edin. Sos tavuğu kaplamalı tavuk üzerinden akıp gitmemeli. 
  • Sosun baharatını ve lezzetini kontrol edip tatlandırabilirsiniz.
  • Malzemelerinizin soğuk olmasına dikkat etmelisiniz, aynı zamanda kullanacağınız soda soğuk olmalı. Soğuk malzeme tavuğunuzun çıtır çıtır olmasını kolaylaştıracaktır.
  • Yağınızın kızgın olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Tavukları yağdan çıkartırken peçete yerine tel ızgara kullanmanız daha faydalı olacaktır. Peçete tavuğu yumuşatacaktır. Ancak tel ızgara çıtır çıtır kalmasını sağlayacaktır. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!