ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK KALAMAR

Tavuk Kalamar

Tavuk kalamar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Kalamar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük tavuk göğüs eti

Sos için

  • 1 çay kaşığı kekik 
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 şişe soda (Maden suyu)
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Tavuk Kalamar Nasıl Yapılır?

@mutfagiseviyorum
901 bin takipçi
Sevim Bekgöz

  • Tavuk göğüs etini parmak kalınlığında, çok uzun olmayacak şekilde kesin. Baharatları, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın. 
  • Sos için yumurta ve sodayı bir kasede çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpın. Çırptığınız sosu tavukların üzerine ilave ederek iyice karıştırın. En az 30 dakika bekletin.
  • Kızartma tavasına ayçiçek yağını aktarıp ısıtın, yağ kızdığında tavukları kızartın. Fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine çıkartın. Daha sonra servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Dilerseniz, klasik kalamar tarifini de deneyebilirsiniz.

Damak zevkinize göre, yanında ketçap ve mayonez ile veya sarımsaklı naneli yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz tavuk salatası tarifine göz atmayı unutmayın!

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!