ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ TAZE KEKİKLİ, MAYDANOZLU VE PATATESLİ KREP

Taze kekikli, maydanozlu ve patatesli krep

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze kekikli, maydanozlu ve patatesli krep tarifi için malzemeler

Krep hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 3 patates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet taze kekik
  • 3 dal maydanoz

Taze kekikli, maydanozlu ve patatesli krep Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Ilındıktan sonra rendeleyin. Kıyılmış sarımsak, taze kekik ve maydanoz ekleyip karıştırın.

Krep için, un, yumurtalar, krema, zeytinyağı ve tuzu bir kaseye alıp çırpın. Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavaya zeytinyağı sürün. Küçük bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün. Hamurun tavaya eşit olarak yayılması için tavayı hafifçe sallayın. Krebin her iki yüzeyini de pişirin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.

Patatesli ve taze otlu harcı kreplerin üzerlerine paylaştırın. Kreplerin karşılıklı iki kenarlarını harcın üzerine kapatın. Taze otlar ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.