Taze Kekikli, Maydanozlu Ve Patatesli Krep

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Taze Kekikli, Maydanozlu Ve Patatesli Krep
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Kekikli, Maydanozlu Ve Patatesli Krep için

Malzemeler

Krep hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 3 patates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet taze kekik
  • 3 dal maydanoz
Taze Kekikli, Maydanozlu Ve Patatesli Krep

Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Ilındıktan sonra rendeleyin. Kıyılmış sarımsak, taze kekik ve maydanoz ekleyip karıştırın.

Krep için, un, yumurtalar, krema, zeytinyağı ve tuzu bir kaseye alıp çırpın. Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavaya zeytinyağı sürün. Küçük bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün. Hamurun tavaya eşit olarak yayılması için tavayı hafifçe sallayın. Krebin her iki yüzeyini de pişirin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.

Patatesli ve taze otlu harcı kreplerin üzerlerine paylaştırın. Kreplerin karşılıklı iki kenarlarını harcın üzerine kapatın. Taze otlar ile süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo