ANASAYFA TARİFLER EGE MUTFAĞI YEMEKLERİ CACİKİ

Caciki

Caciki

Aydan Üstkanat’tan yaz günlerinde buz gibi yoğurt ve salatalığın buluşmasıyla serinleten bir meze tarifi.

Not: İzmirliler caciki’yi ‘kuru cacık’ olarak yapar.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Caciki Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet salatalık (Kabuklu)
  • 1-2 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 300 g süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

Caciki Nasıl Yapılır?

  • Salatalığı bir tülbente rendeleyin ve suyunu iyice sıkın.
  • Süzme yoğurtla karıştırıp tuz ve sarımsağı ekleyin.
  • Servis tabağına alıp bol zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!