ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ SOĞANİ

Soğani

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğani Tarifi İçin malzemeler

  • 6 iri soğan
  • 500 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 çorba kaşığı biber salçası
  • 1.5 çorba kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı tane sumak
  • Tuz
  • Nane
  • Kekik
  • Kimyon

Soğani Nasıl Yapılır?

  • Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.
  • Hafif sıkıp katlarını ayırın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün.
  • Tavada tereyağı ve sıvıyağı kızdırın. Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları (veya kurutulmuş biber ve patlıcanları) doldurup geniş bir tencereye dizin.
  • Sumak suyunu ekleyin. Su kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Dilerseniz, farklı versiyonu olan soğan dolması tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.