ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KAZ ETLİ PİLAV

Kaz Etli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaz Etli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kaz göğüs eti
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 2.5 su bardağı et suyu
  • 150 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 ayva
  • Tuz

Kaz Etli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Gögüs etini 3 su bardağı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp didikleyin. Etin suyunu ayırın. Etleri bir tavaya alıp kendi yağıyla 5-10 dakika kavurun.
  • Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 2.5 su bardağı et suyunu yayvan bir tencereye alın. Pirinci ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin. 100 gr tereyağını küçük parçalar halinde pilava ilave edin.
  • Tahta kaşıkla harmanlayıp kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin.
  • Ayvayı soyup küp şeklinde doğrayın. Bir toprak güveçte pilav, et ve ayvayı harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  • Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan tereyağını küçük bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip ezerek karıştırın.
  • Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine 1-2 kaşık salçalı sos ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan etli pilav tarifini de deneyebilirsiniz.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!