ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ETLİ PİLAV

Etli Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı jasmin pirinç
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp süzün. Yarım çay bardağı sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun. Tuz serpip 3 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pilavı pişirin.
  • Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Maydanozu temizleyip yapraklarını ayırın. 
  • Kalan sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Domates ve sivribiberi ilave edin. Tuz ve karabiber serpip ateşten alın.
  • Etin yarısından azını yuvarlak ve derin cam kalıba ilave edin. Üzerine bir kat pilav yayıp malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın.
  • Yarım bardak su ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip alın ve maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!