ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ EV HELVASI

Ev helvası

Adeta bir geçiş mutfağı özelliği taşıyan Iğdır’ın soğuk kış günlerinde evlerde yapılan ve keyifle yenen tatlısı ev helvası iftar ikramlarınız için iyi bir seçenek olabilir.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev helvası tarifi için malzemeler

  • 1 kg un
  • 250 gr tereyağı
  • 1 litre su
  • 1 kg toz şeker
  • Ufalanmış ceviz içi

Ev helvası Nasıl Yapılır

  • Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şerbet kıvımına geldiğinde tencereyi ocaktan alın. Tereyağını başka tencereye alıp eritin.
  • Hafif fokurdamaya başladığında unu azar azar ekleyip kavurun. Unun rengi değiştiğinde şerbeti azar azar ve sürekli karıştırmaya devam ederek ilave edin.
  • Un şerbeti tamamen çekene kadar pişirin. Helva hafif ılındığında kaşıkla şekil vererek servis tabağına alın. Üzerine ufalanmış ceviz içi serpip servis yapın.

Klasik un helvası tarifine de göz atın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.