ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kuru dolma tarifi için malzemeler
  • 1 kg kuru biber ve patlıcan1.5 su bardağı dolmalık pirinç4 soğan2.5 su bardağı su1 su bardağı kızartmalık zeytinyağı1 çorba kaşığı biber salçası1 çorba kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber1 tatlı kaşığı kuru naneTuz
Zeytinyağlı kuru dolma Nasıl Yapılır

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Biber ve domates salçası, pirinç ve baharatları ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirin.

Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin. Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin.

Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin. 1.5 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!