ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ EKŞİLİ KURU DOLMA

Ekşili Kuru Dolma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 20 kuru patlıcan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 250 g kuzu~dana karışık kıyma
  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 bardak su

Ekşili Kuru Dolma Nasıl Yapılır?

  • Pirinç, kıyma, zeytinyağı, küp doğranmış soğan ve sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, kuru nane, kimyon, pul biber, tuz ve nar ekşisini birlikte karıştırın.
  • Önceden haşlanmış olan patlıcanlara fazla sıkıştırmadan doldurun ve yassı olarak tabanına kemik dizilmiş bir tencereye dizip yerleştirin.
  • Dolmaların üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı domates salçası, karabiber, limon suyu ve suyu karıştırıp dökün.
  • Ocağa alın, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Kısık ateşte 40-50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeye doyamayacağınız soğan dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!