Ekşili kuru dolma

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ekşili kuru dolma tarifi için malzemeler
- 20 kuru patlıcan
- Yarım su bardağı pirinç
- 250 g kuzu~dana karışık kıyma
- 2 soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 limon
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 bardak su
Ekşili kuru dolma Nasıl Yapılır
Pirinç, kıyma, zeytinyağı, küp doğranmış
soğan ve sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates,
1 yemek kaşığı biber salçası, kuru nane,
kimyon, pul biber, tuz ve nar ekşisini birlikte
karıştırın. Önceden haşlanmış olan
patlıcanlara fazla sıkıştırmadan doldurun
ve yassı olarak tabanına kemik dizilmiş
bir tencereye dizip yerleştirin. Dolmaların
üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı domates
salçası, karabiber, limon suyu ve suyu
karıştırıp dökün. Ocağa alın, tencerenin
kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan
sonra ateşi kısın. Kısık ateşte
40-50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak
servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!