ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SUPANGLE

Supangle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Supangle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2/3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 100 gr bitter çikolata
  • 3 dilim kakaolu kek

Üzeri için

  • Çırpılmış krema
  • Rendelenmiş çikolata

Supangle Nasıl Yapılır?

Süt, yumurta, kakao, un ve şekeri bir tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Çikolatayı küçük parçalara bölüp karışıma ekleyin ve eriyinceye kadar birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin. Kakaolu keki küp şeklinde doğrayıp servis kaselerin tabanlarına yerleştirin. Çikolatalı karışımı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Üzerini çırpılmış krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Aromatik bir tat denemek için, çilekli ve çikolatalı supangle tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!