ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SUPANGLE

Supangle

Supangle

Süt, tereyağı ve kakao ile hazırlanan supangle, yarı sıvı, yarı katı bir kıvama sahip bir tatlı çeşididir. Sütlü tatlar arasında çok sevilen supangle, çikolata, antep fıstığı veya hindistan cevizi gibi farklı malzemelerle zenginleştirilir. Fransız mutfağında 'Soupe anglaise' yani İngiliz çorbası olarak bilinen supangle, yoğun tadıyla çikolata sevenlerin favorisidir. Malzemeler hazırsa, supangle tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, hafifliği ile çok sevilen krem brüle ve krem caramel tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Supangle Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 70 gr bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 dilim kakaolu kek
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi (isteğe göre)

Supangle Nasıl Yapılır?

  • Süt, yumurta sarısı, kakao, elenmiş un, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölüp karışıma ekleyin ve eriyinceye kadar birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin.
  • Kakaolu keki küp şeklinde doğrayıp servis kaselerin tabanlarına yerleştirin.
  • Çikolatalı karışımı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
  • Üzerini çırpılmış krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Supangle Kaç Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir porsiyon supangle, yaklaşık 160 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!