ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KEŞKÜL-İ FUKARA

Keşkül-İ Fukara

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keşkül-İ Fukara Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı antep fıstığı
  • 1 su bardağı dolmalık fıstık
  • 4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası

Keşkül-İ Fukara Nasıl Yapılır?

Badem, fındık, antep fıstığı ve dolmalık fıstığı robottan geçirin veya havanda ezin. Yarım su bardağı kadarını süsleme için ayırın. Kalanı tencereye alıp 3 bardak sütü ekleyin ve iyice karıştırın. Şekeri ekleyin. Şeker eridikten sonra kuruyemişleri ilave edip harmanlayın. Tencereyi ocaktan alın. Kalan sütü derin bir kapta nişastayla çırpın. Karışımı tencereye ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa alın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Keşkülü kaselere paylaştırıp buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin. Üzerini kalan yemiş karışımı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, klasik keşkül tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!