ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KEŞKÜL-İ FUKARA

Keşkül-İ Fukara

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keşkül-İ Fukara Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı antep fıstığı
  • 1 su bardağı dolmalık fıstık
  • 4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası

Keşkül-İ Fukara Nasıl Yapılır?

  • Badem, fındık, antep fıstığı ve dolmalık fıstığı robottan geçirin veya havanda ezin.
  • Yarım su bardağı kadarını süsleme için ayırın. Kalanı tencereye alıp 3 bardak sütü ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Şekeri ekleyin. Şeker eridikten sonra kuruyemişleri ilave edip harmanlayın. Tencereyi ocaktan alın.
  • Kalan sütü derin bir kapta nişastayla çırpın. Karışımı tencereye ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa alın.
  • Koyulaşıncaya kadar pişirin. Keşkülü kaselere paylaştırıp buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin.
  • Üzerini kalan yemiş karışımı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, klasik keşkül tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!