ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAKAOLU İRMİK TATLISI

Kakaolu İrmik Tatlısı

Kakaolu İrmik Tatlısı

İrmik helvası, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kalabalık sofralarda ikram edilmesiyle bilinen irmik tatlısı, hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır. Üzeri badem, hindistan cevizi veya dolmalık fıstık ile zenginleştirilebilir. Malzemeler hazırsa, kakaolu irmik tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sütlü irmik tatlısı ve portakallı irmik tatlısı gibi farklı versiyonlarını da deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Kakaolu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tencerede vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.
  • En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!