ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR ISPANAKLI İRMİK TATLISI

Ispanaklı irmik tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı irmik tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 2 çay bardağı su
  • 15 yaprak ıspanak
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr bitter çikolata

Süslemek için

  • File antep fıstığı
  • Mevsim meyveleri

Ispanaklı irmik tatlısı Nasıl Yapılır

Ispanak yapraklarını bir miktar sıcak su ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. İrmik, şeker, vanilya, nişasta ve sütü ekleyip karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı su ile hafifçe ıslatılmış bir kaba aktarın. Oda ısısına gelince buzdolabına alarak 1 saat soğutun. Üzeri için süt, kakao, un, şekeri karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ıspanaklı tatlının üzerine dökerek yayın. Birkaç saat buzdolabında soğutun. Dilimleyip üzerini süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.