ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ İRMİK TATLISI

İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 115 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 2 su bardağı portakal çiçeği suyu
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Şurup için

  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Toz Antep fıstığı

İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz irmik tatlısında. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, portakal çiçeği suyu, yumurta, irmik, kabartma tozunu pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.

Geniş kenarlı fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. 220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Şurubu için, su, şeker ve limonu kaynatın. Fırından çıkardığınız irmik tatlısını baklava dilimleri şeklinde kesin. Ilınınca, sıcak şurubu üzerine dökün.

Servis tabağına alın, üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!