ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR FINDIKLI BAKLAVA

Fındıklı baklava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı baklava tarifi için malzemeler

  • 45 adet baklava yufkası 300 gr eritilmiş tereyağı 2 su bardağı dövülmüş fındık Şerbet için 5 su bardağı tozşeker 6 su bardağı su 1 yemek kaşığı limonun suyu

Fındıklı baklava Nasıl Yapılır

Şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın.

Fırın tepsisini yağlayıp 3 yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün ve her 3 yaprakta bir tereyağı sürerek 15 adet yufkayı tepsiye yerleştirin. Dövülmüş fındığın yarısını serpiştirip yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Kalan tereyağını ısıtıp baklavanın en üstüne dökün. Bıçakla baklava dilimi şeklinde kesin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız baklavayı 5 dakika dinlendirip şerbeti üzerine dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra arzuya göre üzerine fındık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:28:21

çok güzel faydalı bilgilere sahip oluyoruz bunun için teşekkürler fakat her yazılan bilgide bazı eksiklikler oluyor.Bunlarda yazılsa olmazmı. ÖR:Kiraz sapları ve yaprağı kaynatılınca içilirken şeker koyulurmu?(Şeker zararlı olduğu için yazılmadı diyebilirsiniz ama yazarsanız çok daha iyi olur)Kolay gelsin

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.