ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR KURU BAKLAVA

Kuru baklava

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru baklava tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 500 gr toz antep fıstığı (ekstra)
  • 150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
  • 400 gr iri çekilmiş antep fıstığı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kuru baklava Nasıl Yapılır

Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ekleyin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tepsiyi yağlayın. 25 yaprak baklavalık yufkayı tepsiye yayın. Üzerine iri çekilmiş antep fıstığı serpin. 25 baklavalık yufka ile üzerini kapatın. Kare şeklinde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Kenarlarını ince çekilmiş antep fıstığına bulayın. Bir gün sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.