ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KAYISI MARMELADI

Kayısı marmeladı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısı marmeladı tarifi için malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kayısı marmeladı Nasıl Yapılır

Yıkadığınız kayısıların çekirdeklerini çıkartın ve mutfak robotuna alın. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin ve geniş bir tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tereyağı ve limon suyunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.