ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ PORTAKAL REÇELİ

PORTAKAL REÇELİ

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal reçeli tarifi için malzemeler
  • 1 kg portakal 2 kg tozşeker 4 su bardağı su 2 limon tuzu
Portakal reçeli Nasıl Yapılır

Portakalların bütün olarak kabuklarını kazıyın ve soğuk su dolu bir kabın içinde 4 saat bekletin. 2 litre kadar suyu geniş bir tencerede kaynatın. Portakalları suya bütün atıp birkaç dakika haşlayın. Portakalları çıkarır çıkarmaz hemen soğuk suya daldırın. Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Portakalları tencerenin içinden alın. Soğumaya bırakın. 4 bardak su ve 2 kilo şekeri reçeli hazırlayacağınız tencereye alın. Şerbet kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Portakalları zar şeklinde doğrayıp şerbetin içine ilave edin. Reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon tuzunu ekleyip 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Soğuyunca cam kavanozlara aktarıp sıkıca kapatın. Oda ısısında veya buzdolabında muhafaza edin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.