ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ MEYVELİ İZMİR MUHALLEBESİ

Meyveli İzmir Muhallebesi

Meyveli İzmir muhallebesi

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyveli İzmir Muhallebesi Tarifi İçin malzemeler

  • 5 orta boy elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için:

  • 3 yumurta sarısı
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 vanilya

Üzeri için:

  • 3 yumurta akı
  • 1 çay bardağı toz şeker

Meyveli İzmir Muhallebesi Nasıl Yapılır?

  • Elmaları soyup, çekirdeklerini çıkarın ve rendeledikten sonra derin bir tencereye alın. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker serpin ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Puding için tencereye yumurta sarıları, un, şeker ve sütü ilave edin. Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp çırpma kabına pudingi dökün. Üzerine 2 vanilyayı ekleyin ve 3 dakika yüksek devirde mikserle çırpın.
  • Pudingin yarısını fırına dayanıklı bir kaba boşaltın ve eşit şekilde yayın, üzerine elmalı harcı dökerek eşit şekilde yayın. Geri kalan pudingi üzerine dökerek eşit şekilde yayın.
  • Yumurta aklarını orta hızda köpürene kadar çırpın. Çırpma kabına 1 çay bardağı toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek, mikserin yüksek devrinde katılaşana kadar çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını krema sıkma torbasına alıp, soğuyan pudingin üzerine istediğiniz şekilde sıkın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.