ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ FIRINDA SICAK HELVA

Fırında sıcak helva

Fırında sıcak helva

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sıcak helva tarifi için malzemeler

  • 500 g sade tahin helvası
  • 1 portakalın suyu
  • 1 limonun suyu

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı iri kırılmış badem

Fırında sıcak helva Nasıl Yapılır

  • Helvayı geniş bir karıştırma kabına alıp bir ezici yardımıyla iyice ezin. Üzerine portakal ve limon suyunu ilave edip katı bir macun kıvamına gelinceye kadar ezmeye devam edin.
  • Pürüzsüz kıvam alan helvanızı güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine iri kırılmış badem serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında helva kabarıp, bademler kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.