ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ MANTARLI RİSOTTO

Mantarlı Risotto

Mantarlı risotto

@dilhunskitchen Dilhun Samancı’dan İtalyan pilavını sebze ve çeşnilerle lezzet patlamasına dönüştüren bir tarifle karşınızdayız. Mantar, soğan, sarımsak ve sebze çeşnileri ile hazırlanan risottoyu, özel davet sofralarında sunabilirsiniz. Mantarlı risotto nasıl yapılır? diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı kültürlerin yemeklerini denemek isteyenler için domatesli italyan tavuğu ve italyan pizza tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Risotto Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı risotto pirinci (yoksa baldo pirinç) Ilık sudan geçirmek yeterli, suda bekletmiyoruz.
  • 2 su bardağı su (et veya tavuk suyu)
  • 5-6 adet dilim mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 yemek kaşığı sebze çeşnisi

Üstü için:

  • Toz parmesan
  • Cherry domates

Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı zeytinyağ+tereyağ ile birlikte rengi pembeleşene kadar kavurun.
  • Mantarları ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Pirinç, tuz, safran ve sebze çeşnisini de ekleyip yaklaşık 20 dakika karıştıra karıştıra suyunu çektirin. Pirinçler hafif diri kalmalı.
  • Servis ederken üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip dilediğimiz gibi süsleyin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!