Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı

Yapımı çok kolay, sonbaharın A vitamini zengini sebzesi bal kabağından harika bir garnitür tarifi. Güzel bir ızgara et veya salata yanına pekala tercih edilebilir. Porsiyonu 216 kcal. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı için

Malzemeler

  • 1-1,2 kilo soyulmuş küp doğranmış bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz ve karabiber

Sos için:

  • 1 bardak yoğurt
  • 1/2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz ve karabiber

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Bir tutam sumak
  • 2 yemek kaşığı ince kıyım maydanoz/kişniş vb. (isteğe bağlı)
Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 200 derece fanda ayarlayın. 
  2. Bal kabağını zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiber ile iyice harmanlayıp, yağlı kağıt üzerine dizin ve totalde 15-20 dk fırınlayın. 
  3. Fırınlandıktan 8-10 dk sonra bal kabaklarını ters çevirip, diğer yüzlerinin de piştiğinden emin olun, güzelce renklensinler ama şekilleri bozulmasın.  
  4. Bir kapta yoğurt sosu malzemelerini iyice çırpın.
  5. Fırından çıkan bal kabaklarını bir kaba alıp, üzerine yoğurt sosu gezdirin.
  6. Bir tavada yağsız olarak çam fıstıklarını hafif çevirin. 
  7. En son çam fıstıklarını ve sumağı da üstüne ekleyip servis edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo