ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CEVİZLİ BAKLAVA

Cevizli Baklava

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Cevizli Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Üzeri için

  • 250 gr tereyağı

Hamur açmak için

  • 1 su bardağı buğday nişastası

İç harç için

  • 3 su bardağı çekilmiş fındık
  • 4 çorba kaşığı tozşeker

Şerbet için

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Cevizli Baklava Nasıl Yapılır?


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Su ve şekeri tencereye alıp  şurup koyulaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğutun.

Hamur için, yoğurt, su, karbonat, tuz, sirke ve sıvıyağı yoğurma  kabında karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 10 dakika yoğurarak pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Üzerini bezle örtüp 20 dakika bekletin.

İç harç için fındıkla şekeri bir kapta karıştırın. Hamuru 30 eşit bezeye ayırın.  15 bezeyi üzerlerine nişasta serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız bezeleri  40 cm çapındaki yağlanmış tepsiye üst üste yerleştirin. Üzerine cevizli harcı yayın. Kalan 15 bezeyi üzerlerine nişasta serperek tepsi büyüklüğünde açın ve cevizli harcın üzerine üst üste yerleştirin. 20 dakika bekletip hamuru kare dilimlere kesin.

Tereyağını tavada kızdırıp hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 40 dakika pişirin.

Soğuk şerbeti  sıcak baklavanın üzerine dökün. şerbeti çekene kadar bekletip kaymakla servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:25

Su an yapiyorum umarim coook lezzetli olur


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!