ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CEVİZLİ BAKLAVA

Cevizli Baklava

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Üzeri için

  • 250 gr tereyağı

Hamur açmak için

  • 1 su bardağı buğday nişastası

İç harç için

  • 3 su bardağı çekilmiş fındık
  • 4 çorba kaşığı tozşeker

Şerbet için

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Cevizli Baklava Nasıl Yapılır?

  • Su ve şekeri tencereye alıp  şurup koyulaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğutun.
  • Hamur için, yoğurt, su, karbonat, tuz, sirke ve sıvıyağı yoğurma  kabında karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
  • Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 10 dakika yoğurarak pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Üzerini bezle örtüp 20 dakika bekletin.
  • İç harç için fındıkla şekeri bir kapta karıştırın. Hamuru 30 eşit bezeye ayırın. 
  • 15 bezeyi üzerlerine nişasta serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız bezeleri  40 cm çapındaki yağlanmış tepsiye üst üste yerleştirin. Üzerine cevizli harcı yayın.
  • Kalan 15 bezeyi üzerlerine nişasta serperek tepsi büyüklüğünde açın ve cevizli harcın üzerine üst üste yerleştirin. 20 dakika bekletip hamuru kare dilimlere kesin.
  • Tereyağını tavada kızdırıp hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 40 dakika pişirin.
  • Soğuk şerbeti  sıcak baklavanın üzerine dökün. şerbeti çekene kadar bekletip kaymakla servis yapın. Afiyet olsun.

Cevizli Baklava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Baklava yaparken başarılı olmanın ilk anahtarı taze ve kaliteli malzeme kullanmaktır.
  • Hamur bezelerini açarken tezgâhı ve ellerinizi sık sık unlamanız gerekiyor.
  • Şerbetin sıcak, baklavanın soğuk olması çok önemli.
  • İç malzeme olarak Antep fıstığı, fındık, susam da kullanabilirsiniz.
  • Kıvamında bir baklava piştikten sonra altın rengini almalı. Yediğinizde ağzınızda erimeli.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!