Vegan Ispanaklı Sufle

Çok pratik ve lezzetli bu tarifi herkes denemeli…
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
doğuchef
iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
15 Tarif 11 Takipçi

Vegan Ispanaklı Sufle Tarifi İçin malzemeler
- 300 gr ıspanak
- 2 yemek kaşığı kestane unu
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarın rendelenmiş soğan
- Yarım çay bardağı badem sütü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Zerdeçal
Vegan Ispanaklı Sufle Nasıl Yapılır?
- Ispanakların sapları kesilip ayıklanıp 3-4 bardak su ile iyice yıkandıktan sonra süzmeye bırakılır.
- Tava ocağa konulur, zeytinyağı eklenip rendelenmiş soğanlar eklenir. Hafif karamelize olana kadar güzelce sotelenir.
- Sotelenen soğana ıspanak ve baharatlar eklenip ıspanaklar diriliğini kaybedene kadar kavrulur.
- Ocaktan almadan 2 dakika önce süt eklenir ve karıştıra karıştıra iyice yedirilip çektirilir. Ardından ılımaya bırakılır. (Baharatları damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.)
- Karıştırma kabına kabartma tozu ve un eklenir. Hafif ılıyan ıspanak sote eklenip iyice karıştırılır, sufle kabına konulur. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika güzelce kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR